Как да добавим социални иконки в Блогър

Отидете на Layout в лявата странична лента на блога си, след това кликнете на Добави приставка (ако искате социалните иконки да бъдат някъде в страничните ленти на вашия блог, виж Ф.1) и изберете HTML / JavaScript. 

Dashboard --> Layout --> Add a Gadget --> HTML/JavaScript
blogger
Намери Прибави притурка/Add Gadget

Напиши този код: <a href="http://www.facebook.com/yourpage" target="_blank"><img src="http://youricon.png" height="40" width="40" /></a>

a href="" - между кавичките сложете линк към сайта, към който искате да препратите потребителите, например към Facebook страницата или групата си.Използвайте target="_blank" , ако желаете сайтът, към който препращате потребителите си, да се отвори в нов прозорец, ако не желаете - не поставяйте това в кода (и сайтът ще се отвори в същия прозорец)!img src="" - между кавичките поставете линк към изображението, което ще се вижда, например социалната иконка. Аз използвам Picasa, за да качвам снимките си в Блогър.height and width - стойността в px (пиксели) на тези параметри определя каква да е големината на иконките.

Ако желаете да поставите повече от една иконка на сайта/блога си, просто копирайте и поставете по-горния код, като подмените линковете.

Това е! :)
social icons in bloggerComments