Monday, July 6, 2015

5 Тайни за успешен дизайн на лого

Не трябва да преценяваме за съдържанието на една книга по нейната корица, но когато става въпрос за стартиране на бизнес - как вашите клиенти или читатели на блога ви възприемат марката или уебсайта ви е ключът към успеха.

Може да имате най-готиния продукт, услуга или съдържание, но ако марката и уебсайтът ви излъчват непрофесионализъм - на вашите потенциални клиенти ще им е нужно повече време, за да ви се доверят.

И в бизнеса (особено онлайн), повече доверие е равно на повече продажби, по-лоялни читатели и повече клиенти. Поставянето на убедително лого, уникално за вас и вашата бизнес мисия, е от съществено значение за създаването на професионален имидж на марката.


Secrets for a Successful Logo DesignСъвет № 1: Нека бъде просто

Някои от най-известните марки, като например "Nike" и "Apple", показват колко успешни могат да бъдат логотата. Едно обикновено лого е запомнящо се, много разпознаваемо и гъвкаво. От друга страна, ако се опитате да натрупате твърде много различни елементи и идеи в едно лого, то ще има много по-малко въздействие.

лого
Apple 
Съвет № 2: Свързаност с бранда

Вашето лого ще съобщава на потребителите нещата за бранда ви, така че трябва да сте сигурни, че неговият дизайн отговаря на цялостното послание на вашата компания.

Brand ConsistencyСъвет № 3: Изберете подходящи цветове

Когато създавате лого за бизнеса си, трябва да изберете подходяща цветова схема. Това трябва да е цвят, който съответства на идентичността на марката и лесно се възпроизвежда във всичките ви маркетингови материали и уебсайт.

Research Logo ColorСъвет # 4: Използвайте изображение
 
Всички велики лого дизайни, които виждаме ежедневно, са усвоили използването на изображения. Независимо дали става дума за ябълката на Apple или за ченгелчето на Nike. Тези снимки наистина казват 1000 думи. Великото лого използва изображения, за да има въздействие.Уникалното изображение или картинка може да доведе до живот вашето лого. Най-добрите логотипи за изображения са разпознаваеми само с един поглед и могат незабавно да бъдат свързани с бизнеса или марка ви. Каквото и изображение или изображения да използвате, уверете се, че са подходящи за вашата фирма!

Ralex - Шивашка фирмаСъвет # 5: Избирайте шрифтове мъдро
 Стилът на шрифта, който използвате в логото, оказва голямо влияние върху тона на това лого. Например използването на новите анимационни шрифтове би създало погрешно впечатление за фирмата на адвокат, която обикновено трябва да излъчва сериозен, професионален и надежден имидж.Източници: Entrepreneur
Inspirationfeed
Medianovak

No comments:

Post a Comment

Популярни постове

Powered by Blogger.

Търси в Блога

Etsy

click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Name

Email *

Message *

We're still under construction!

Go to

origiral.ecwid.com