Какво да направим, за да бъде домашният ни любимец в безопасност?

креативни кучешки медальони


Ако някога сте губили домашен любимец, тогава знаете значението на Персонализирания Медальон. Името и информацията за контакт, сигурно прикрепени към врата му, увеличават многократно шанса да се видите с косматия член на семейството отново, ако той реши да си прави самостоятелни приключения.


И все пак, скорошно проучване, публикувано в Превантивна Ветеринарна Медицина, показва, че само 33 процента от собствениците ползват ID тагове за своите домашни любимци.

Ако сте един от 67-те процента, който понякога, рядко или никога не е слагал адресник на кучето си, помислете за това!

"Персонализираните ID тагове, които съдържат информация за контакт на собственика, биха помогнали изгубените животни бързо да се събират отново със семействата си.", казва д-р Емили Weiss, вицепрезидент по научноизследователската и развойна дейност на Американското дружество за предотвратяване на жестокостта към животни.

Важно е също да се помни, че само защото кучето ви е с микрочип, това не означава, че то не се нуждае също и от персонализиран медальон. Ветеринарите и приютите могат да сканират за чипове, но дог таговете си остават най-бързият начин някой да достигне до вас в случай на изгубване.

Какво информация трябва да съдържа Персонализирания Медальон?


Името на домашния любимец и телефонния ви номер (може и града, в който живеете, но не е задължително) са от съществено значение.
Поставянето на мобилен телефонен номер на адресника е умен начин да се гарантира, че може лесно да ви намерят, без значение къде се намирате.

Можете да включите и адреса си, но понякога няма достатъчно място. Плюс това, някои хора не се чувстват комфортно да разпространяват толкова много лична информация.

Ако кучето ви е микрочипирано, трябва да закачите втори маркер към каишката му, който съдържа име и телефонен номер на компанията за микрочипове.

Може да изпишете информацията на дог тага и под формата на QR код - QR кодът е матричен баркод, който може да се прочете от QR скенери, смартфони и таблети (кодът съдържа черни участъци подредени в квадратна схема на бял фон).

Колко често трябва да Сменям Персонализирания Медальон?

Важно е да актуализирате тага, когато си сменяте телефонния номер.


Може да оглеждате тага на домашния си любимец на всеки няколко месеца за четливост.  Уверете се, че той все още е лесно четим, и го заменете, ако се е износил или е надраскан.

персонализиран кучешки медальон

Експертът по кучета Шерил Смит препоръчва да си запазите един или два резервни комплекта медальони из къщата.

"Кучетата губят медальните си по-често, отколкото си мислите", казва тя. "Едно от моите кучета загуби не един, не два, а цели три пълни комплекта адресници - ID таг, чип и медальон за ваксинация против бяс - в рамките на няколко години."

Какво трябва да търся при покупката на Персонализирани Медальони?

Точно както породите кучета, има голямо разнообразие от възможности за избор, когато става въпрос за кучешки медальони. В крайна сметка: Изберете този, който отговаря най-добре на вашия лайфстайл!


Източник: Vetstreet

Comments

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Post a Comment