Как да намерим изгубеното си куче

изгубено куче

Един от читателите на форума reddit споделя как след 12 дни търсене на изчезналото си куче, той изгубил всякаква надежда. Но след това научил за страхотен метод и как той е събрал отново много изгубени кучета с техните семействата. Той казва:

На 12-ия ден от издирването на кучето си в силно залесена област, разстроен и обезверен, се натъкнах на няколко ловци. Те казаха, че когато са губили куче по време на лов, винаги са го намирали. Това, което ми казаха, помогна на много кучета и семействата им да се съберат отново. Няколко пъти давах този съвет през последните няколко дни, затова си помислих, че ако сред читателите на reddit има такива с изгубени кучета, това може да помогне:

Собственикът на кучето трябва да вземе своя дреха, която е носена през целия ден, колкото по-дълго, толкова по-добре, така че изгубеното куче да може да подуши аромата.

Донесете дрехата на мястото, където е било забелязано последно кучето, и я оставете там. Също така, ако кучето има къщичка и позната играчка, можете да ги донесете (освен ако мястото е неподходящо за оставяне на къщички). Също така може да оставите и бележка, в която молите хората да не преместват нещата.

Оставете и купа с вода, тъй като кучето вероятно няма достъп до такава. Не носете храна, тъй като това може да привлече други животни, които да из
плашат вашия най-добър приятел.

Върнете се на следващия ден или, ако е възможно, проверявайте периодично. Надяваме се кучето да чака там.

Бях скептичен и се съмнявах, че кучето ми ще може да открие дреха, при положение, че не ме е чул да крещя името му всеки ден в продължение на 12 дни. Но се върнах на следващия ден и го намерих да седи там!

Надявам се, че това ще помагне на някой, който е изгубил най-добрия си приятел. Успех!

Друг метод: 

Ако имате две или повече кучета и някое от тях липсва, можете да направите следното: изведетето едно от другите кучета на разходка от дома си до района, в който сте загубили техния приятел. Позволете на другото куче да маркира / помирише / докосне / ближе / дъвче всичко, което иска, по пътя, а изгубеното куче често улавя следите и ги следва до вкъщи.


Кучешкият мозък е посветен да разпознава аромати около 40 пъти повече от човешкия мозък. Кучето дори може да разпознае колко отдавна е оставен даден аромат. Кучето подушва и си казва: "Моят човек е бил тук преди час".

Въоръжени с това знание, всички ние можем да помогаме на хора да спасяват кучетата си навсякъде по света! :)

Aко все пак сте скептични, мислите напред в бъдещето и искате да се застраховате от подобни случки, може да поставите адресник или персонализиран медальон на най-добрия си приятел. Не са скъпи, пазарът разполага с голям избор - от пластмасови до метални, от семпли до цветни и забавни (като вашето куче).


Източник:  a_little_pixie for Reddit

Comments